Boka klass? Klicka här

Höstens nyhet: Barnyoga från 4-12 år Läs mer

Yoga of Urban Peace

URBAN PEACE HAR SKAPAT PEACEFUL YOGA

Yogastilarna som praktiseras på Urban Peace är yinyoga och restorative yoga. Mindfulness ingår mer eller mindre i alla klasser eftersom vi anser att det är något som vi behöver integrera mer i våra liv. Peaceful Yoga är alltså en blandning av yinyoga, restorative yoga och mindfulness. Det är en lugn, långsam och djup yoga med inslag av meditation. Den här klassen passar alla, och framför allt de som gärna skulle vilja prova på yoga men inte vågat. Nedan följer en närmare beskrivning av yogastilarna i Peaceful Yoga

YINYOGA

Yinyoga är en passiv yoga och motsatsen till den aktiva, muskelkrävande yogan. I yinyoga stannar vi i varje position 3-5 minuter för att kunna komma åt kroppens bindväv där vi lagrar fysiska och emotionella spänningar. Yogaformen är bra för de med långvarig stelhet i kroppen och smärtproblematik, samt stabiliserar oss mentalt. Yogan är enkel och passar alla.

RESTORATIVE YOGA

Yogaformen bygger på avslappning, att återhämta sig fysiskt, psykiskt och själsligt. I restorative yoga används kuddar, bolsters, block och filtar för att få till kroppens optimala viloposition. Det här är en vilande yogaform som sätter igång parasympatiska nervsystemet och får oss att dra ner stressen mentalt och fysiskt. Yogan är enkel och passar alla, särskilt utmattade människor.

MINDFULNESS

Mindfulness är ett sinnestillstånd där fokus ligger på medveten närvaro och nuet. Forskning har visat att mindfulness har goda effekter på depression, ångest, oro, kroppslig smärta och stress. Hos oss möter du mindfulness bl a i andningsövningar, kroppsscanning och när vi äter i tystnad.